Preskoči na glavno vsebino

Objave

Prikaz objav, dodanih na november, 2008

Zlata kroglica

Tokrat ena novoletna v kombinaciji zlato modra. Kroglica v okvirčku je odtisnjena s štampiljko in VersaMark blazinico ter toplotno embosirana z zlatim embossing praškom. Okvirček je izrezan s Cuttlebugom in nestiji . Modri kartonček v ozadju je sprintan , reliefno oblikovan s Cuttlebug embossing žepkom in s finim brusnim papirjem zbrušen po izbočenih vzorčkih. Rezultat je fantastičen zato pa imam brusni papir kar med mojimi vsakdanjimi pripomočki. Snežinke na kroglici so prav tako izrezane s Cuttlebug štanco " Winter " in prilepljene z zelo močnim dvostranskim lepilnim trakom.

Čestitka za krst

Ko sem naročala Magnolia štampiljke, se mi je tale zdela kot nalašč  prikladna za Sveti krst moje devet let stare nečakinje. Na žalost sem imela naporen delovni teden in tale čestitka je bila narejena in izročena še isti dan. Čas je terjal svoje in sedaj bi mogoče tu pa tam kaj spremenila. Sicer pa je čisto ok , ampak tu pa tam mi moja samokritičnost ne da miru. Sem pa vesela, da mi je uspelo zlatenje kronice in plamena sveče (upam, da se vidi na sliki). Tale tehnika zlatenja z zlatimi lističi je zame nekaj čisto novega in glede na to kakšne rezultate je moč dobiti, jo bom sedaj večkrat uporabila na čestitkah  (naslednji nakup so vsekakor še srebrni lističi). Štampiljka iz kolekcije " Lucia 2008" je odtisnjena s črno StazOn blazinico, pobarvana pa s tria markerji . Spodnji rob papirja z odtisnjeno Lucio je oblikovan z novim Fiskarsovim robnim luknjačem " Threading water border punch ". Bleščeč papir sem spustila skozi hroščka, da sem dobila lep reliefek in

Obiskal me je Božiček

Danes pa je bil res naporen dan. Moram priznati, da mi manjka kakšna urica spanja in krivec za to je vsekakor ta gospod v rdečem. Nekako mi ni dal miru vse do enih zjutraj in ko sem ga končno sestavila skupaj sem šla zadovoljna spat. S tria markeji sem ga pobarvala že nekaj dni nazaj, včeraj pa sem si razbijala glavo kako ga spraviti na čestitko. Štampiljka je velika in vsak okrasek s e mi je zdel odveč oziroma prevelik. Glede na pozno uro bo za tokrat kar v redu. 

Še ena za lahko noč

Ura je res pozna (kmalu bo bila polnoč), a kaj ko je to edini del dneva, ko se lahko posvetim čestitkam, blogu .... Bom pa kratka in zato objavila eno lepo rdečo čestitko.  Rdeči papir s snežinkicami sem dobila pri Summer .  v Photoshopu sem dodala napis "Vesele praznike" in ga sprintala na HP Everyday Photo Paper . Luknjica na čestitki kot tudi obročki so izrezani z nestiji - zgornji obroček je bel, spodnji pa zlat. Viseča kroglica je izrezana s Cuttlebug štanco " Charms " iz papirja, ki sem ga sama narisala v Photoshopu ( ja , kar veliko uporabljam ta Photoshop ). Kroglica je iz obeh strani enaka - ko se obrne je vedno videti isti motiv snežinke. Malo lepila in zlatega trakca pa je voščilnica končana.

Moj način shranjevanja štampiljk

Moje prve Magnolia štampiljke so končno prispele! Prvi odtisi so bili narejeni, štampiljke oprane in potem pa? No, nekam jih je bilo potrebno shraniti. Tukaj je nastopil problem. Kam? Kako? Naj povem, da sem veliko prebrala o tem in vsaka rešitev je bila po svoje dobra, ampak vedela sem, da mi nekaj uhaja in to vse dokler nisem pokukala v omaro z mojo zalogo foto albumov. Obožujem fotografiranje in seveda še toliko bolj albume za fotografije. Skratka, iz omare sem povlekla samolepilne vložne liste za foto album (ne vem točno kako bi jih imenovala), iz kartona, formata A4 in imajo tisto prozorno samolepilno folijo, ki se povleče čez fotografije. Pomislila sem tudi na navaden foto album, ampak štampiljke so debele .... Zamisel se mi zdi OK in tudi drago ni. Paket 20 listov (kartončkov) je možno kupiti v Sparu za 4,09 EUR . Dobro je tudi to, da lahko štampiljke shranimo na obeh straneh kartončka direktno na folijo (folije ne tikamo, ampak štampiljke samo položimo nanjo). Razmišljala se

Srebrna snežinka

Danes sem se odločila, da objavim tole srebrno snežinkico, ker imam občutek, da nam letos zima kar nekam beži. Čestitka je preprosta in ob pomoči nepogrešljivega Cuttlebuga, tudi hitro narejena. Povdarek bi mogoče dala na snežinkico. Izrezana je s Cuttlebug-ovo štanco Ice Crystal. Da sem dobila na debelini, sem zlepila skupaj kar dva kartončka in spustila skozi mašinico - malce je škripalo, ampak je šlo skozi brez večjih zapletov. Rob snežinke sem nato s pomočjo Versamarker svinčnika in srebrnega embossing praška še toplotno embosirala. Meni je bil rezultat takoj všeč.

V pričakovanju veselega decembra

Moram priznati, da me že en mesec daje obdobje, ko večinoma izdelujem novoletne čestitke. Ja, že diši po praznikih. Kaj ni to lepo? Letos, z razliko prejšnjih let, bi rada imela  pripravljene čestitke veliko prej. Lani sem jih hitela izdelovati nekaj dni pred Božičem in upala, da bodo dostavljene pravočasno. Ja, letos bo drugače. Dragi moj blogec še ne veš kaj te čaka do izteka tega leta - čestitke, čestitke, čestitke pa še kaj se bo našlo. Čestitka, ki jo danes objavljam ima za osnovo ekopapir oziroma karton (ne vem točnega imena). Uporabljena pa sta še moder in zelen barvni karton. Valoviti in navadni krogec sta izrezana s Cuttlebug-om z nestiji, smrekice pa prav tako izrezane in embosirane s Cuttlebug-ovo kombinirano štanco "Treetops" (kombinirana pa zato, ker omogoča tako izrezovanje kot tudi embosiranje - izdelovanje reliefa). Moder krogec je še dodatno okrašen z vijugicami, ki so bile odtisnjene s pomočjo štampiljke, Versamark blazinice in embosirane s heat gun-om in be

Vabilo na rojstni dan

Za drugi rojstni dan moje punčke Emme sem želela izdelati takšna vabila, ki bi med drugim lahko bila tudi lep spomin na dogodek. Idejo sem dobila pri  Debbie  in nastalo je tole: Orodje: Cuttlebug, Cuttlebug štanca "Cake", Spellbinders Nestabilities Standard Circle in Scalloped Circle. Papir: osnovni bel papir je Fedrigoni Corolla Classic 200g, avtorica vzorčastega papirja je Nancy Kubo, možno pa ga je dobiti tukaj . Za torto je uporabljen še roza,  moder, zelen in rumen sprintan papir.      Dodatki: bleščice in rumen trakec.