četrtek, 06. avgust 2009

Poročna torta
Vse se je začelo, davnega, davnega..... Hecam se :) Gre za enega mojih srečno dokončanih projektov, s katerim sem dokaj zadovoljna. Zakaj srečno dokončanih ??? Zato, ker projektov je veliko in več ali manj ostanejo nedokončani, skriti v omari, skriti v glavi in čakaj na svoj dan, oziroma na dan ko me bo dovolj volja, da se jih usmilim in dokončam. Torta na čestitki je moje delo, v smislu, da sem jo sama narisala. Naj takoj pojasnim, da o risanju nimam pojma, tu pa tam mi uspe kaj prekopirati in to je vse. Obožujem torte, še posebno tiste ta prave, ki lepo dišijo in imajo okus po čokoladi, in prav tu se je začelo. Padla je ideja. Štampiljka? Ja, ampak kaj če jo poskusim sama narisati? Nekaj bo že ratalo. No, nekaj je ratalo. Ni vrhunske kakovosti (moja samokritičnost!!!), ampak za prvič je ravno dovolj dobra, da sem jo spravila na čestitko in jo sedaj ponosno objavljam na svojem blogu.

Čestitka je seveda v mojem stilu, bela in nežna.... poročna, seveda. Mogoče preveč bela, ampak drugače ni šlo. Krivi so tisti mali varnostniki, ki domujejo v mojih možganih in skrbijo, da ne prestopim mejo (moje) ne normale. Čestitka mi je vzela kar nekaj časa. Torta je kar troslojna, v smislu osnovni sloj, embosiran sloj in še tretji, izrezan in s 3D blazinicami zalepljen sloj. Ja, če pomislim, je prav tako, saj torte imajo več plasti in meni manjka samo še krema :))


Objavljam, še sliko torte. Če jo kdo želi, si jo lahko prenese na svoj računalnik. Z veseljem jo podarjam.

No, tukaj je še ena različica poročne torte.

In še od blizu....


Upam, da vam je torta všeč. Če koga zanima postopek izdelave digitalne štampiljke, naj na kratko povem, da se je pri meni vse začelo na papirju. Risbo sem potem skenirala, prenesla v Illustrator in s pomočjo Live Trace postopka celotno stvar spravila v vektorsko sliko (v vozle, črte....). No nekaj popravkov je še bilo potrebno narediti. Na temle linku je na kratko opisan postopek, ni težko, samo poskusiti je treba.


10 komentarjev:

 1. Super lepi torti!!!!!In sam si ju skreirala- mega. Čestitki sta fantastični. Torto bom pa pohopala, ker mi diši skoraj kot prava:):):)Hvala lepa za tortico!!!

  OdgovoriIzbriši
 2. Uau!
  Super čestitki!
  Mi bo prišlo zelo prav v kratkem!
  Hvala za tortico!
  Lp

  OdgovoriIzbriši
 3. Čestitki sta mi, kot vse tvoje, zelo zelo všeč. Všeč mi je veliko praznega prostora, tako bistvo pride bolj do izraza. Izdelava digitalne štampiljke je pa prava mojstrovina. Res hvala zanjo!

  OdgovoriIzbriši
 4. Super narejeni čestitki!
  In hvala za čudovito tortico.

  OdgovoriIzbriši
 5. Odlični sta, zelo elegantni! Hvala za tortico, že vidim kako jobom uporabila. :))

  OdgovoriIzbriši
 6. Meni je strašansko všeč in se mi že kar zdi, da jo bom v septembru ponucala :)

  OdgovoriIzbriši
 7. Sem me je pripeljal link na blogu Sandrce. Ampak zdaj mi ni prav nič žal. Čudovito čestitko si naredila, digitalna štampiljka, ki si jo velikodušno ponudila, je pa sploh super. Najlepša hvala.

  OdgovoriIzbriši
 8. Vse kar si naredila pri tej torti je krasno! To je bil pravi projekt, da je nastala čestitka :)
  Lepo, lepo!

  OdgovoriIzbriši
 9. Tale torta je prav bombastična!

  OdgovoriIzbriši