Preskoči na glavno vsebino

Viseči okraski

Najprej hvala za tako lepe komentarje na mojem novem blogu. Vsaka vzpodbudna beseda me napolni z energijo in mi da moč za naprej. Odločila sem se, da bom trenutno objavljala kar na obeh blogih; na Lušno in lepo bom nadaljevala z objavami čestitk v mojem klasičnem (dosedanjem) stilu, na MS Studio pa tiskane voščilnice. Mogoče bom nekega dne vse skupaj združila, ampak sedaj naj ostane tako, kasneje bo že čas za spremembe.
Danes imam za vas eno čisto frišno novoletno čestitko. V primerjavi z lani sem letos veliko bolj pridna  - imam še kar nekaj čestitk za pokazati. Nekaj zaslug gre tudi mojemu novemu strojčku Silhouette Cameo. Cricut Expression trenutno počiva, ne vem pa še kaj z njim storiti. Mogoče ga prodam, mogoče pa tudi ne. Imam kar nekaj njegovih kartuš od katerih se preprosto ne morem ločit. Gre za motive, ki so mi prirasli k srcu in če ga dam od sebe proč jih ne bom mogla nikoli več izrezati. Je pa Cameo dosti bolj natančen pri rezanju majhnih detajlov ter perfektno precizen pri obrezovanju natisnjenih motivov. Tale čestitka je bila narejena na sitem Print & Cut. Okraski z vrvico vred so bili skozi Silhouette-ov program sprva natisnjeni na Epsonov tiskalnik, potem pa na Cameo strojček obrezani. Tudi napis Vesele praznike sem kreirala v istem programu, ga natisnila in izrezala. Tukaj si lahko ogledate kako tole zgleda v praski - Jin je celo posnela video in ta proces prav lepo prikazala.

Okraski so prilepljeni s peno, tako da čestitka dobi malce na globini - enako velja še za dodatni krogec na rdeči kroglici in modri okrasek s pikicami. Bila sta dodatno izrezana in s peno prilepljena na že obstoječe okraske. Bleščice pa so še dodale svoj finiš.
Lep konec tedna. Uživajte!

Komentarji

  1. Čestitke za novo pridobitev! Imaš takšne mašince, o katerih samo sanjam :)
    Zelo lepa, simpatična voščilnica. Takšna kot sem jih vajena pri tebi.

    OdgovoriIzbriši
  2. No, o tej mašini pa sanjam že lep čas. Cricut mi ravno zaradi kartuš ni privlačil, kaj hitro sem se preusmerila na Silhouette. Poleg tega sem prebrala primerjave in vsi pravijo, da slednji boljše izrezuje. Ampak zaenkrat si ga še ne morem privoščiti, morda pa enkrat :))) Hvala za mnenja in nasvete, bodo zelo prav prišli pri nakupu. Čestitka je lepa.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vabilo za prvo sveto obhajilo

Hecna stran mojega ustvarjalnega življenja je ta, da moji možgani neprestano delujejo v smeri novih zamisli, postopkov, materialov (jaz to imenujem mentalno ustvarjanje)...., ko pa je potrebno ustvariti nekaj konkretnega (na materialni ravni) odpovejo na čisti liniji. Kakšen teden nazaj sem dobila naročilo za izdelavo vabil za prvo sveto obhajilo. Prepuščena mi je bila izbira tako barve, oblike kot motivov - skratka vse .... kaj pa sedaj ???? Praznina! Dva dni sem potrebovala, da sem prišla do končnega zaključka kako bi naj to vabilo izgledalo, pa še nisem bila čisto prepričana. Je pa res, ko sem enkrat začela z izdelavo - risanjem, rezanjem, .... - pa idejam ni bilo konca. Tako sem prišla do spoznanja, da ni dobro da izgubljam čas v možganskem premlevanju, temveč da se podam v takojšnjo ustvarjalno akcijo.  Že nekaj časa me bolj privlačijo drugačne oblike vabil in čestitk, zato sem se tudi za to priložnost  odločila za nekaj posebnega. Ker pa nisem bila prepričana, da bo to moji str…

Spominček ob rojstvu otroka

Seveda je splet vir mojih inspiracij, tako da tudi tale spominček ima tam svoje korenine. Že nekaj časa nazaj sem videla čisto preprosto tiskano voščilnico z motivom dojenčka pod odejico in ker mi je bila tako všeč sem ji malo priredila v mojem stilu. Narejena je za oba moja otroka - v roza in modri barvi. Notri pride še fotografija in pa ime z datumom rojstva. Je pa fajn, ko se tale spominček lahko uporabi tudi kot vabilo :)
Upam, da je tudi vam všeč. 
Lepo se imejte,


Prvo sveto obhajilo

Letos sem oblikovala dve novi vabili za prvo Sveto obhajilo. Prvo vam predstavljam danes. Osnova je žepek iz perlastega kartončka z reliefnimi vzorčki, satenastim trakom in dodatkom papirnate vrtnice ali metuljčka. Pripravila sem tako roza kot modro različico, vendar roza mi je toliko bolj pri srcu, ker jo bom letos najverjetneje uporabila za obhajilo moje princeske.
V žepek pride zataknjeno vabilo z besedilom - tokrat namesto običajne pravokotne oblike sem se odločila za malce drugačno obliko :)
Prilagam še nekaj slikic.