Preskoči na glavno vsebino

Eko smrekica

Počasi se bo potrebno sprijazniti, da je poletje za nami in da bodo božično novoletni prazniki kmalu tukaj. September je čas, ko začnem razmišljati o novoletnih čestitkah in trenutna dilema je kako se le lotiti serijske izdelave čestitk, kar pomeni hitro narejena, lepega izgleda in povrh vsega, da gre še skozi mojo samokritično kontrolo. Te dni je nastala tale čestitka z osnovo na eko kartonu. Malo več časa sem porabila za lepljenje delcev, ampak nič zato, kljub temu sem jo hitro sestavila. Moja samokritična kontrola pravi, da še nekaj manjka, ne vem pa kaj - belo mašnico sem popestrila še z rumenim trakcem, ampak občutek, da nekaj manjka še vedno ostaja. Bo že ok - saj ne more biti vse perfektno. Mogoče še tole - kroglice na smrekici sem še polepšala z Glossy accents-om in sedaj imajo tisti lepi lesk kot prave kroglice na pravi smrekici.

Komentarji

 1. Ja, tudi sama sem že razmišljala o tem, da si bo potrebno narediti nekaj čestitk za 'serijsko izdelavo'. December bo naenkrat tu. Lušno čestitko si naredila in mislim, da ima vse, kar potrebuje:-)

  OdgovoriIzbriši
 2. Jaz pa mislim, da ji nič ne manjka- lepa je !

  OdgovoriIzbriši
 3. Zelo lepa čestitak, taka taprava novoletna.

  OdgovoriIzbriši
 4. Tudi meni je prototip zelo všeč. Me pa zanima s čim si izrezala smrekico - ali imaš kakšno šablono za hroščka?

  OdgovoriIzbriši
 5. Smrekica je izrezana s posebnim rezalnikom za papir. Gre za mojo novo igračko (živalco) -ko bom imela nekaj njenih fotk, jo bom tudi predstavila na blogu - sicer pa nič posebnega in neznanega.
  Hvala na vzpodbudnih besedah, veseli me, da vam je čestitka všeč. Trenutno ramišljam, da bi naredila še kakšno v tem stilu. Lp!

  OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vabilo za prvo sveto obhajilo

Hecna stran mojega ustvarjalnega življenja je ta, da moji možgani neprestano delujejo v smeri novih zamisli, postopkov, materialov (jaz to imenujem mentalno ustvarjanje)...., ko pa je potrebno ustvariti nekaj konkretnega (na materialni ravni) odpovejo na čisti liniji. Kakšen teden nazaj sem dobila naročilo za izdelavo vabil za prvo sveto obhajilo. Prepuščena mi je bila izbira tako barve, oblike kot motivov - skratka vse .... kaj pa sedaj ???? Praznina! Dva dni sem potrebovala, da sem prišla do končnega zaključka kako bi naj to vabilo izgledalo, pa še nisem bila čisto prepričana. Je pa res, ko sem enkrat začela z izdelavo - risanjem, rezanjem, .... - pa idejam ni bilo konca. Tako sem prišla do spoznanja, da ni dobro da izgubljam čas v možganskem premlevanju, temveč da se podam v takojšnjo ustvarjalno akcijo.  Že nekaj časa me bolj privlačijo drugačne oblike vabil in čestitk, zato sem se tudi za to priložnost  odločila za nekaj posebnega. Ker pa nisem bila prepričana, da bo to moji str…

Spominček ob rojstvu otroka

Seveda je splet vir mojih inspiracij, tako da tudi tale spominček ima tam svoje korenine. Že nekaj časa nazaj sem videla čisto preprosto tiskano voščilnico z motivom dojenčka pod odejico in ker mi je bila tako všeč sem ji malo priredila v mojem stilu. Narejena je za oba moja otroka - v roza in modri barvi. Notri pride še fotografija in pa ime z datumom rojstva. Je pa fajn, ko se tale spominček lahko uporabi tudi kot vabilo :)
Upam, da je tudi vam všeč. 
Lepo se imejte,


Prvo sveto obhajilo

Letos sem oblikovala dve novi vabili za prvo Sveto obhajilo. Prvo vam predstavljam danes. Osnova je žepek iz perlastega kartončka z reliefnimi vzorčki, satenastim trakom in dodatkom papirnate vrtnice ali metuljčka. Pripravila sem tako roza kot modro različico, vendar roza mi je toliko bolj pri srcu, ker jo bom letos najverjetneje uporabila za obhajilo moje princeske.
V žepek pride zataknjeno vabilo z besedilom - tokrat namesto običajne pravokotne oblike sem se odločila za malce drugačno obliko :)
Prilagam še nekaj slikic.